Fellestur til Danmark helgen 17-19 oktober 2014

Hei spillere, foreldre og ledere.

 

Følgende informasjon er distribuert til klubbene i BKVest. Om du har lyst å bli med til Danmark ta kontakt med klubben din!

 

Badmintonkretsen Vest ønsker i samarbeid med klubbene å arrangere fellestur til Danmark helgen 17 til 19 oktober 2014. Fellesturen vil gå til Fredericia på Jylland hvor vi deltar i LBS Tournament 2014. Dette er en ungdomsturnering for klassene U11 til U19 med en sterk sosial profil. Opplevelser og samvær med andre barn og unge er like viktig som resultatene i denne turneringen. Kategoriene som spilles passer alle, fra de som akkurat har begynt å spille badminton (D klassene) til de mer erfarne spillerne i klubben(M klassene). Det spilles i singel og dobbel klassene men ingen mix.

 

Klassene innen de forskjellige kategoriene er som følger:

U11 – A, B, C & D, U13 – M, A, B, C & D, U15 – M, A, B, C & D, U17 – M, A, B & C og U19 – M, A, B

 

I tillegg til badmintonturneringen avholdes det også vanligvis kanonball turnering, svømmeaktiviteter, badmintonturnering for ledere pluss en del andre konkurranser. Totalt bruker det å være rundt 800 spillere og 200 ledere på plass i Fredericia denne turneringshelgen så dette kan bli blir kjekt!

 

Danmark Open arrangeres også samme uken som vi er i Fredericia og finalene spilles lørdagen og søndagen. Her kan man se de virkelig store spillerne i aksjon slik som Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Jan Ø og Lee Choong Wei. Dette vil være en fin mulighet for badminton interesserte foreldre til å se badminton på et veldig høyt nivå. Danmark Open spilles i Odense som er ca. 50 minutters kjøretur fra Fredericia. Samtidig arrangeres det også Yonex Denmark Junior 17-18 Oktober i Odense hvor de beste M spillerne i kretsen kan delta om de ønsker. Det har tidligere vært mulig for deltagerne på Yonex Denmark Junior å bo de andre spillerne i Fredericia for et lite mellomlegg. (DKK 100,- per natt i 2012)

 

I Fredericia starter turneringen fredag 17 oktober omtrent klokken 1200 og avsluttes søndag 19 oktober omtrent klokken 1700. Vi tenker avreise fra Bergen blir torsdag 16 oktober om ettermiddagen. Aktuelle reiseruter ned kan være SAS / Norwegian direkte til København eller Norwegian via Oslo til Billund. Returen må nok bli kveldsflyet 2200 fra København. Kjøreturen fra Billund til Fredericia er på 50 minutter. Fra Fredericia til København tar det ca. 2,5 timer. Hvilket alternativ man velger vet man først når vi har oversikt over hvor mange og hvem som blir med på turen.

 

Kostnad for turneringen er ca 500,- per deltaker. Dette inkluderer stevnegebyr, kvelds fredag og lørdag, frokost lørdag og søndag, lunsj lørdag og søndag, overnatting på skole i Fredericia samt en tur i svømmehallen og andre aktiviteter.   Andre måltid må dekkes av den enkelte. Overnatting vil være på skole som ligger 10 minutters gange fra hallen og vi tidligere har fått tildelt et eget klasserom som er klargjort med madrasser for overnatting. Her er det plass til spillere samt foreldre og vi vil bo sammen med de andre internasjonale spillerne som deltar på turneringen.

 

Totale kostnader inkludert avgift for turnering, flyreise samt transport i Danmark avhenger av hvilke alternativ reiserute man velger. Når BergenBK reiste med 16 ledere og spillere i 2012 ble det NOK 3300,- per reisende. Vi er avhengig av at flere foreldre og ledere blir med som reiseledere da det ellers ikke vil være forsvarlig å gjennomføre turen. Man bør på en slik tur planlegge med 1 voksen (sjåfør) per 4 barn.

 

Forholdet mellom antall spillere og reiseledere må klubbene må i stor grad styre dette selv innenfor de retningslinjer som er i de forskjellige klubbene. Vår anbefaling er at det for spillere i U11 og U13 klassen må være en foreldre eller andre foresatte med på turen. For spillere i U15 klassen og oppover foreslår vi at disse kan reise under tilsyn av reiseleder. Klubbene må også være oppmerksom på at det i turneringen spilles i flere haller (i 2012 var det 6 haller) og det bør være en voksen tilstede i hver hall. Her oppfordrer vi klubbene til samarbeid når den tid kommer!

 

Vi ber om at klubbene gir tilbakemelding innen 31/6/2014 til post@bkvest.no om de har interesse av å delta på en slik fellestur. Ta gjerne også kontakt om det skulle være noen spørsmål eller om dere har noen kommentarer og innspill.

 

Om det er interesse i klubben for å delta ber vi i tillegg om følgende opplysninger:

  • Uforpliktende informasjon om hvor mange og hvem som kan tenke seg å delta som spiller og reiseleder fra din klubb. (Navn + alder)
  • Klubbkontakt som kan bidra med gjennomføring og planlegging av turen for din klubb.

 

LBS_indbydelse_2014[1]

Med vennlig hilsen

Badmintonkretsen Vest

V/ Aina Mogstad

Ungdomskomiteen

post@bkvest.no

Categories: Uncategorized

Comments are closed.